love nelly shoes



Det blir till att klicka hem ett par nya skor någon dag framöver. Kanske imorgon? Är grymt sugen på dom nedersta.

(Skorna ovan kostar drygt 400:- och kommer från nelly.com)




grönt kort-prov

Tjabba!

Har nyss tryckt i mig ett skrovmål från MAX. Det satt fint. Klockan 16:00 idag var jag på ridskolan och skrev prov för grönt kort. Duktig som man är så klarade man det galant ;) Så nu får jag tävla annat än bara klubbtävlingar.

Ni ska få en liten update om dom senaste dagarna, då jag inte varit så aktiv här.

Fredag: Red först Cobbe på en liten tur i skogen. Det var lite mysigt, och han skötte sig exemplariskt :) Sedan åkte jag ner till ridskolan och red dressyrlektion på Masse. Han skötte sig också exemplariskt :) Fast den där galoppen får jag inte till...

Lördag: Red Masse i ridhuset. Han skötte sig bra även idag, men blev dock lite springig emellanåt. Galoppen var snäppet bättre än dagen innan.
Åt middag med mamma & pappa (Cherry woken, what else? Hehe). Sov även där (inte på Cherry woken alltså...). På kvällen knallade jag upp till Carro och kollade på Melodifestivalen med henne och hennes syrra.

Det var väl det. Skulle egentligen ha hjälpt Petra med sitt matte-plugg, meeen hon dissade det. Då blir det väl till att spendera resten av kvällen framför datorn.


arbetsintervju

Idag har jag varit på en arbetsintervju. Var nervis innan, men det gick bättre än väntat. Jag hoppashoppas att jag får jobbet. Vill jobba!

Efter intervjun åkte jag och mamma med Pixi till veterinären. Hon kliar sig i öronen hela tiden så vi tänkte att vi måste kolla upp det. Och det visade sig att hon hade öronskabb :| stackars lilla Pixi! Vet inte hur hon har fått det. Så vitt jag vet så har hon inte träffat andra katter, hon är ju en inne-katt :O Hon fick iaf ett medel på huden i nacken så att dom där äckliga krypen skulle försvinna. Om några veckor ska det tydligen vara borta. Så det är ju bra :)


Öronskabb



Nu ska jag ta och fundera ut någon middag. Är hungrig som en varg! Efter det ska jag läsa lite matte. All for you Petrusa!


morgonrutin

Jag började min morgon i vanlig ordning. Dvs ligga kvar i sängen och äta frukost och kolla på Sex and the city. Har snart sett klart alla säsonger. Då får jag börja med en ny morgonrutin. Kanske ska börja se om alla Supernatural-säsonger? Haha, nej inte än. Kanske om någon månad ;) Jag, Petra och Emma ska iaf börja kolla på säsong 4 idag(?) eller på fredag. Längtar! :D

Mina andra planer för dagen är att fira pappa (53 år idag! Grattis!) och sen ska jag hjälpa Petra att plugga matte. Ska göra henne till ett matte-snille. Hihi.

Nu måste jag diska. Blääääääää. Sedan ska jag fundera ut vad jag ska ha på mig. Har typ inga kläder här... Tough.

Bye!


bajs i kattlådan

Hello hello!

Vaknade imorse av att Pixi hade skitit. Inte utav lukten, utan utav att hon kraffsade på toastolen. Det är hennes grej. Varje gång hon skiter kraffsar hon på toastolen. Då vill hon att man ska komma dit och ta bort det. Det är väl bra att hon gör det, för då slipper det stinka bajs i hela lägenheten, men måste hon jämt skita typ 8-9 på morgonen?! Tydligen...

Har varit ner och bokat en tvätt-tid. Det var ledigt både idag och imorgon, men jag tänkte att jag tar imorgon istället, så kan jag städa lite idag. Diskat och dammsugit har jag hunnit göra. Vet inte om jag ska dammtorka idag... Av erfarenhet brukar dammet flyga när man river ur sängkläderna (vilket jag ska göra imorgon eftersom jag ska tvätta), då känns det onödigt att ha dammtorkat dagen innan, om det ändå kommer bli dammigt dagen efter. You see my point?

Om några timmar ska jag traska upp till mormor & morfar. Innan dess kan jag väl iaf kasta gammal reklam och gamla tidningar, torka av "all-bordet" och läsa igenom den nya reklamen som kom idag.

See you later alligator!


shutter island

Är det någon som vill se denna på bio med mig? :D

Året är 1954, mitt under det brinnande Kalla kriget. Sheriff Teddy Daniels och hans nye partner Chuck Aule kallas till Shutter Island för att undersöka det osannolika försvinnandet av en genialisk kvinnlig massmörderska, som tycks ha rymt från ett låst rum på det ogenomträngliga Ashecliffe Hospital. Omgivna av snokande psykiatriker och livsfarliga psykopater på en avlägsen, vindpinad ö förstår de båda poliserna snart att inget är som de först trott.
Med en orkan i antågande går undersökningen undan. Men i takt med att stormen eskalerar, trappas även misstankarna och mysterierna, det ena mer förfärande än det andra, upp. Det antyds och ryktas om mörka konspirationer, tveksamma medicinska experiment, tankestyrning, hemliga avdelningar och till och med övernaturliga fenomen på fängelseön. I de mörka korridorerna på ett sjukhus plågat av dess ondsinta patienter och minst lika illvilliga läkarpersonal börjar Teddy ana att ju närmare sanningen han kommer, desto fler av sina egna djupgående och förkrossande rädslor måste han konfrontera. Han inser även att han kanske aldrig kommer att kunna lämna ön levande.

(sf.se)




tacos

Har alldeles nyss tryckt i mig jättegod tacos. Nu är jag mätt och belåten och pappa ska snart få skjutsa hem mig. Undrar ifall Pixi har saknat mig. I bet she has :)

Idag har jag och mamma (som planerat) suttit och kollat på film i princip hela dagen. Två filmer plöjde vi igenom. Because I said so och The Holiday.

Ikväll ska jag fortsätta dega. Kolla på Ponnyakuten(<3) och äta upp det som finns kvar av mitt godis.

Bye bye


mountain horse jeanie

Så här ser mina nya ridbyxor ut:



Jag betalade 670:- för dom och nu ser jag på hemsidan att dom har höjt priset till 890:-(!) Ibland har man tur. Jag fick till och med ett pannband på köpet plus en massa stämplar så jag är inte långt ifrån 50:- rabatt ;) Inte illa.




sunshine-saturday

Solen skiner och det är lördag. Härliga tider!

Igår hämtade jag mina nya ridbyxor som hade kommit till Ica. Jag hade sådan tur att dom passade. Fast när jag satt i sadeln så var dom lite stora i midjan, men det kan jag leva med. På tal om sitta i sadeln så red jag igår. Dressyr på Lord Calvert B (aka. Kalle). Det gick mycket bättre än sist, så jag är nöjd :)
Efter jag hade ridit så stannade jag kvar och kollade på hoppträningen som var för Leif Hall. Jag har några små filmsnuttar på dig Emma, om du vill ha? :)

Idag ska jag fira mormor. Smörgåstårta och hela faderullan. Jag har nyss duschat och provat en ny brun-utan-sol som jag köpte när jag var på stan i torsdags. Hoppas att den är bra. Färgen ska tydligen inte synas förrän efter 2-4 timmar.
För att mina päron ska få dricka alkohol ikväll så tänker jag skjutsa hem dom. Då känns det lika bra att sova hemma, så det är vad jag tänker göra. Imorgon ska det tydligen bli snöstorm(?) och mamma verkar väldigt peppad på att hon och jag ska sitta inne och kolla på film. Får väl gå med på det då.


stuvade mackisar

Goder afton!

Jag har nyss smällt i mig en protion med stuvade makaroner och falukorv. Gjorde dubbelt upp så att jag har något att äta innan ridningen imorgon :) Smartis man är.

När pappa kommer hem från jobbet ska han, mamma och jag åka och handla. Behöver fylla på kylen och skafferiet lite. Mina päron är så snälla som gör så att jag slipper svälta ihjäl :)

XOXO, Jossi-girl


coffee house

Hej torsdag!

Idag klev jag upp och gjorde mig iorndning och gick ner på stan och mötte Jessi klockan 11:00. Vi åt lunch på Coffee House. Jag åt en kycklingsallad (dom hade slut på räkorna så jag fick inte min räk- & ägg-sallad :'/) med vitlöksdressing. Sååååå gott! Sedan traskade vi på stan en sväng också.
Snäll som Jessi var så erbjöd hon mig skjuts hem, så jag slapp gå heeeela branta backen hem. Skönt.

Nu kollar jag på Top Model och snart ska jag gå upp på Ica och köpa mjölk. Hade tänkt göra stuvade makaroner till middag. Till det blir det falukorv såklart!

Ha't bra!


jump for my love

Hej!

Kom hem från stallet för ca en timme sedan. Stannade inte kvar för att kolla på hoppträningarna efteråt. Anledningen var att det snöade en del, och jag ville gärna ta mig därifrån utan att bli helt insnöad. Och som svar på det alla undrar är Ja... Snön har gjort comeback. Nu får det räcka! Man blir aldrig nöjd. Dom senaste vintrarna har jag klagat på att det bara har varit slask och is och ingen snö, och nu när vi har haft den bästa vintern på länge, så klagar jag ändå. Jag tycker att det är härligt med snö på vintern. MEN, nu vill jag att den ska börja smälta bort och att våren ska få ta över. Man kan tydligen inte få allt man vill...

Hade hoppträning med Masse idag. Först var han dum och ville inte hoppa ett hinder som var kanske 70 cm högt. Först stannade han och sedan sprang han förbi. Ställde han sedan framför hindret och gav han några rejäla sparkar i magen. Sedan hoppade han jättejättejättebra hela lektionen :) Inte ett enda dåligt språng. Inga helikopterhopp, ingenting sånt. Sötmassisen<3


Kungen i hagen. Det är ju vad han tror iaf haha.




fettisdagen

Hej på er!

Det har gått en vecka sedan jag uppdaterade sist. Kan ju säga att jag sedan dess har ridit, festat, städat och allt det där vanliga.

Idag är det inte bara fettisdagen, det är mormors födelsedag också. Grattis till dig mormor! Ska ringa och gratta henne alldeles strax.

Imorse klev jag upp klockan 08:00 och åkte till Cobbe och skrittade ut en sväng i skogen. När jag kom hem för ca en timme sedan kastade jag mig i duschen och om en stund ska jag ner på stan. Där ska jag lämna in jackan på lagning (det kanske är på tiden?) och så ska jag på möte hos Miroi.

Klockan 17:00 bjuds det på middag och semla hos mor & far. Gött.

Ha en fin fettisdag och ät många semlor!


uteritt i morgonsolen

Imorse klev man upp 07:00. Klädde på mig och åt lite fil och flingor. Satte mig sedan i bilen och åkte till Cobbe. Där red jag ut en sväng, mockade och allt det där.

Nu har jag precis kommit upp från tvättstugan. Det blev bara tre maskiner med tvätt idag. Skööönt. Då blir det inte lika mycket spring. Nu behöver jag bara vänta till maskinerna är klara, sedan springa ner och hänga all tvätt i torkrummen, springa upp igen, sedan springa ner och hämta tvätten när den är torr. Det är ju en lätt match.

Ska ta och fixa mig lite lunch innan jag ska ner igen. Hej så länge!


döskallering


(99:- från chique.se)


Vilken är snyggast? Funderar på att beställa hem den svarta.




info-möte

nämen tjenare!

Klockan 10:30 var jag i stan på ett info-möte hos Miroi. Hittade dit trots att dom hade flyttat (jag var till och med först dit!). Det var ett kort möte på cirkus 20-30 minuter. Ska dit igen nästa vecka på ett "privat möte". Då ska vi snacka om vad jag vill ha ut av det osv osv osv. Personligen tycker jag att det känns liiite overkill att ha massa seminarier om cv och personlig marknadsföring mm, eftersom jag nyss har haft det. Det ska påpekas nästa vecka.

Eftersom mötet var så kort och jag hade betalat för tre timmar parkering (haha?), gick jag en sväng på stan. Köpte lite nödvändigheter som deodorant, hårborttagningskräm, ett par trosor, en ring och en subway-macka.



När jag kom hem var jag duktig och dammtorkade hela lägenheten och skurade badrummet. Dammsög gjorde jag ju igår så det slapp jag. Och imorgon är det tvättning som gäller. Hej o hå vad duktig jag är!


hopptävlingen igår




Att förbättra:

HÅLLA I MANEN!! (det är inte lätt vill jag lova! eftersom han hoppar så olika hela tiden så hinner jag inte ta i manen, så jag får prova hålla i manen lite innan han hoppar av)
♦ Hålla honom framme för skänkeln HELA banan runt.


Här är två printscreenar från filmklippet som visar att han faktiskt hoppar bra! Det är lätt att man mest fokuserar på alla fula "helikopter"-hopp han gör.




uträttat ärenden

Det har varit en ganska givande dag. Fick mina närvaropapper till försäkringskassan påskrivna, bokade en tvätt-tid, dammsög och var med pappa till Birsta på en snabbvisit och köpte ett par trefinger-handskar (dvs ett par handskar jag kan ha när jag rider ut nu när det är vinter och kallt).


89:- på Hööks



Imorgon ska jag på ett info-möte i stan. Kanske borde passa på att lämna in jackan på lagning? Vi får se.

Nu ska jag äta en apelsin och kolla på Biggest loser. Bye!


tävling igår

Här var det trögt med uppdatering, måste jag säga...

Igår var det hopptävling. Smörjde nacken med voltaren, sedan var man fit for fight. Det gick ganska bra för mig och Masse (även fast vi fick 12 fel i omhoppningen, en "vägran" och två rivningar), men när han skulle hoppa banan en andra gång med en annan så vägrade dom ut sig :/ Våran runda var iaf bättre än förra tävlingen. Vi fick lite mer flyt. Men som vanligt blev det några för många "helikopter"-hopp... Och när han sprang åt sidan på sista hindret var det helt och hållet mitt fel. Skyller det inte på honom. Jag gjorde en jättedålig sväng så vi kom snett på hindret. Sedan var han inte riktigt framme när vi skulle hoppa om hindret. Också mitt fel. Men somsagt; bättre än förra gången. Vilket tyder på att vi är påväg åt rätt håll iaf.

(Det kommer en film från tävlingen sen)


barnvakt

Guten morgen.

Igår var det hoppträning igen. Hoppade Masseboooy. Det gick till och med sämre än i onsdags(?!) hur det nu ens är möjligt. Det blev en avramling på köpet också. Inget farligt. Tappade balansen och gled av. Typ. Är lite öm i nacke och arsle idag, menmen. Smällar man får ta :P Ska ladda om inför tävlingen imorgon!

Efter ridningen var jag med Petra & Emma. Vi hyrde film och köpte karrrrameller :) Cozyyy.

Om en stund ska jag sopa av bilen (satans snö, nu räcker det!!) och åka och vara barnvakt i några timmar. Det är vad som är planerat inför idag. Sen får vi se vad som händer (och fötter).

Ciao-bella!




hundklippning

Ber om ursäkt för att det inte blev någon uppdatering igårkväll. Hoppträningen gick iaf dåligt. Och jag vet varför. Han var inte igång och framme för skänkeln. Och ja, jag vet också att det var mitt fel. Och jag vet också att det blir bättre när jag får rida fram själv. Så på tävlingen kommer det att bli finfint.

Idag har jag och mamma varit iväg och fått Elvira klippt. Hon blev så söt så :) Och hon luktar gott. Nybadad och fick parfym o grejer haha :) När Elvis var färdigklippt åkte vi och hälsade på mormor en sväng.

Ikväll har mamma varit borta på middag, så jag och pappa åt på Sibylla. Haha.

Jag ska sova hemma-hemma ikväll, för jag ska skjutsa mamma till tåget typ 05:30 :| Kul. Lär inte vara nå trött eller?? Nääääe. Får typ gå och lägga mig nu...




still snowing...

God förmiddag.

Vad händer ute i världen? Nu på morgonen har jag kollat på Biggest loser och Top model. I vanlig ordning. Det kommer inte att hända mycket intressant här hemma förrän jag ska till stallet runt 15:00-15:30. Hoppträning står på schemat. Undra vad Carina har hittat på för övningar till idag. En liten bana kanske? Hoppashoppas. Det blir förmodligen en liten update om vad vi gjorde och hur det gick senare när jag har kommit hem. Ska väl stanna och kolla när Emma hopptränar också, så då är jag inte hemma förrän efter 20:00.

Ps. Det snöar idag också... Ds.

Byebyeäppelpaj


tisdagsridning

Hallihallå!

Nu är jag hemma. Ridningen gick ok. På slutet gick det bra, men han var laaaat. Han blev rädd för någonting påvägen hem. Men jag satt kvar, hehe. Mörka skogar är lite läskiga, kan även jag tycka.

Imorgon blir det ridning igen. Fast då är det dags för hoppträning med Masse-boy :)

Nu kanske man ska ta sig en varm kopp te? Låter bra. Aaa, det får det bli.


snow

Det verkar aldrig vilja sluta snöa... Jag var nyss ute och sopade av bilen och satte i motorvärmaren. Lisa ringde och frågade om jag kunde ta Cobbe idag. Så jag ska åka dit om ett par timmar. Rida, mocka och allt det där. Mamma ska följa med hon också :)

Ska ta och fixa lite käk innan jag åker. Fiskbullar och pärer.

Jag kommer att uppdatera sen ikväll igen. Så kika in då! Ha't bra till dess!


trasig jacka

Har nyss kommit hem från en liten tripp till Birsta med min mor & far. Vi var på IKEA och Willys. Vi var även in på Peak i Birsta city, eftersom jag har varit så duktig och gjort sönder min peak-jacka. Inte mycket, men råkade riva ett hål i ärmen. Tjejen i kassan sa iaf att jag kunde gå till Peak i stan så skulle dom limma det. Så det ska jag göra någon dag framöver. Tur att min syster har en likadan jacka (fast svart) som jag kan låna medan min jacka är på lagning ;) Hoppas det är okej?

Nu ska jag kolla på Outsiders på Kanal 5. Haha, det finns väldigt konstiga människor.


min fina bebis

Maserati




(foto: Sofie Gustafsson)

Haha blicken på sista bilden! Vilken linslus han är ;D Finafina hopphäst. På onsdag ska vi hoppträna och på söndag ska vi tävla :) Jag längtar!


taken

Jag har nyss kollat på Taken. Det är en film jag kan rekomendera. Nedan kan ni läsa vad den handlar om.



Den föredetta CIA-agenten Bryan får sig en smärre chock då han ringer sin 17-årige dotter Kim som är på semester i Paris tillsammans med väninnan Amanda. Medan far och dotter talar bryter sig plötsligt iskalla människohandlare in på hotellet och kidnappar de båda kvinnorna. De albanska gangstrarna får dock mer motstånd än vad de räknat med. Bryan är inte en man att leka med och han sätter in hela sin arsenal av effektiva och dödliga knep i kampen att finna Kim och Amanda och straffa deras kidnappare. Bryan har dock bara fyra dygn på sig att hitta flickorna innan de blir sålda till prostitution i ett främmande land och försvinner för alltid. En kapplöpning mot tiden har börjat...
(text från lovefilm.se)

Så iväg nu! Se den!








Dude, you're fugly!


bloglovin

bloglovin







RSS 2.0