pepparkaksbak

Idag har jag bakat pepparkakor. Utan kavel och formar. Haha petitesser :P Ett glas gick lika bra som en kavel (nästan) och en kniv istället för formar. Det blev finfina peppisar ;) Dessutom gick jag på konsum och hämtade ut ett paket som min mor hade skickat. Ett paket med hembakta lussebullar :D Så nu ikväll blir det go'fika!

Det känns som att vinter har kommit för att stanna. Det verkar ju aldrig vilja sluta snöa för det första, och så har vi haft nästan 10 minusgrader idag. Heja!


invigning av gävlebocken

Om en stund ska jag gå ner och kolla på invigningen av gävlebocken. Kommer tydligen vara fyrverkerier o hela faderullan. Vilket jeffla pådrag lixxxom.

Om ni vill kan ni ju gå in och läsa gävlebockens blogg (haha!): http://merjuligavle.blogspot.com/




första advent

Börjar första advent med att tvätta en hel hög med kläder. Skulle helst ha velat tvätta förra veckan, men nu vet jag varför det var fullbokat! Det är nämligen så att de har bytt ut torkskåpet och torktumlaren. Riktigt fräääscha! Var tvungen att läsa mig till hur jag skulle använda dessa :P High tech-grejer.

Nä nu måste jag ta hissen ner till tvättstugan igen. Ciao!


från 46 till 48

Lämnade in min tentamen för att jag tyckte att en uppgift var felaktigt rättad. Såg nu på blackboard att jag fick full poäng på den uppgiften. Med andra ord fick jag 48 poäng av 50 möjliga. HÖHÖ. Nöjd tjej.


julpynt

Imorgon är det första advent.
Så idag har jag fixat lite julstämning här i lägenheten.









Min egna lilla gävlebock :)




gävlebockens historia



Ett axplock:


1970 blev första bocken bränd sex timmar efter uppsättandet. Två kraftigt berusade ynglingar bands vid dådet. Med hjälp av olika bidragsgivare sattes bocken dock upp igen, den här gången gjord av vass.  

1976 körde en raggarbil sönder bocken.

1979 brändes bocken innan den ens var uppsatt. Ny byggs och impregneras, också den saboterad och sönderbruten.

1983 sönderslagna ben.

1985 12.5 meter hög hamnar bocken i Guiness rekordbok för första gången. Nedbränd i januari.

1988 klarade sig bocken. Blir spelobjekt på engelska oddslistor.

1991 fick bocken sällskap av en reklamsläde som dock visade sig vara ett svartbygge. Brann på julaftons morgon. Byggdes upp igen för att följa med till Stockholm på kampanj mot regementets (I 14) nedläggning.

1993 skulle bocken komma med ännu en gång i Guiness rekordbok. Denna plats fick Vasaskolans bock med 16 meter. Skonades.

1996 klarade sig. Vaktades av första gången av webbkamera.

1997 klarade sig bocken med begränsande skador av raketer.

2001 dagen före julafton var det en 51-årig amerikan på besök i Sverige som tuttade eld på stans stolthet.

2006 klarade bocken ett pyromanattentat under natten till den 15 december. Lite svedd på höger benet. Sedan stod bocken orörd.

2009 brändes bocken natten den 23 december. Samtidigt utsattes webbkamerorna för en hackerattack, så pyromanerna syntes inte på bilderna.

På söndag invigs årets gävlebock!

(http://www.merjuligavle.se/Bocken/)




hoffmaestro

Tjoflöjt vilken kväll! Förfest här på slottet med "lite" jordgubbsvin och sanning eller konka. Baha. Blond-ligan drog sedan vidare till gasklockorna och Hoffmaestro. Vilket galej! Folk blev nedtrampade (däribland Johanna haha) och det var svettig vill jag lova. Sedan blev det även dance dance till DJ. Kom instapplandes här inatt. Vissa var ju lite mer rund under fötterna än andra. Vad ska jag säga... Stort rivsår på låret och smäller huvudet i hyllan, sen rakt ner i sängen haha.

Det känns som att Gävle levererar som vanligt!


blåsväder

Höll på att blåsa bort när jag skulle gå hem från skolan. Vinden tog seriöst tag i en. Övervägde att hålla fast mig i ett träd där ett tag. Kallt o jävligt. Brrrrr. Nu ligger jag inne i värmen under filet. Mycket bättre.

Är så himla mätt. Gjorde en pastagratäng som skulle vara för 4 pers (så jag skulle få lite matlådor), men fick 5 matlådor plus att jag åt för typ 2 pers till middag. Sick. MEN bra.

Imorgon börjar man 08:15 igen då... Inte okej! Slutar dock 10:00 så då känns det lugnt. MEN då måste vi skriva klart vårat pm. Eller måste och måste. Vi vill väl få det gjort liksom.

Känner att jag skriver så himla roliga inlägg nu för tiden. Keeeeeeeewl snart är det jeeeeeeewl.




gävle tingsrätt

Hey!

Hade föreläsning med en ny föreläsare idag. Han var lite rolig. Det gjorde att dom nästan 3 timmarna gick liiiite fortare än vanligt. Men bara lite. Han föreläste om köplagen och konsumentköplagen. Det är mycket man inte vet alltså. Vi har mer rättigheter än vi tror. Och det finns en hel del cash att klämma ut på lite av varje ;P Till exempel om jag köper ett bord på Ikea, sedan när jag ska skruva ihop det så visar det sig att det fattas ett ben. Då ska jag kunna få (förutom ett ben till mitt bord, alternativt ett nytt bord) reseersättning för att jag faktiskt har åkt hem med detta icke-hela bord och sedan tillbaka till Ikea. Enligt köplagen paragraf 67 eller något sånt. Kom ihåg det! Och då ska du inte behöva få en tillgodo-check or whatever, utan du ska kunna få i kontanter. Så det så.

Efter föreläsningen åt vi lunch på skolan och sedan gick vi till Gävle tingsrätt. I'm not in trouble. Heheh. Satt och lyssnade på en rättegång som gällde skadegörelse. En snubbe hade kastat en BARNstol genom en ruta. Haha :P Så imorgon på vår lediga dag ska vi till skolan för att skriva ett pm om detta. Plus att vi ska försöka hinna med att göra alla 58146854165 uppgifter till onsdagens övningstillfälle.

Peace out!


iPhone 4

När jag äntligen hade bestämt mig för att jag ville ha en Nokia N8 (efter "påtryckningar" från mina päron) istället för en Nokia N97 mini, jaaa då kommer mina föräldrar med ett annat förslag: en iPhone 4. Herregud. Fick rejäl beslutsångest där. I andra änden av telefonen ger hon (mamma) mig detta förslag. På rak arm måste jag då bestämma mig, eftersom dom är i telia-butiken. Blev helt kallsvettig. Men till slut bestämde jag mig för en iPhone 4. Så nu ligger den hemma och väntar på mig till jag kommer hem till jul. Känns dock lite surt att jag inte kommer att kunna använda den förrän måndagen efter julafton eftersom jag måste få ett nytt simkort. Menmen, lär ju överleva.




Jag har så himla snälla och omtänksamma föräldrar. Dom skämmer bort mig alldeles för mycket. Men då har dom ju en sån snäll och skötsam dotter också. Och framförallt en duktig dotter! En duktig dotter som skrev A(!!!) på sin Ekonomisk styrning och analys-tentamen! Say whaaaaat?! 46 poäng av 50 möjliga. Damn girl!

Livet rullar på som det ska. Det går bra nu!



ensam igen

Hallilåja!

Nu har Anna åkt hem till S-vall. Under hennes vistelse här har vi varit i Valbo köpcentrum, lagat mat, och bara umgåtts. Hon var med mig på en föreläsning också. Tror inte hon tyckte att det var så underhållande dock ;) Det var väldigt trevligt att hon kom och hälsade på mig :) Och om ca en månad ses vi igen.




skandiamäklarna

Hej hopp!

Idag har jag som sagt haft föreläsning. Den handlade om avtalsrätt. Efter föreläsningen gjorde vi lite uppgifter till på torsdag. Hann dock inte göra alla... Så får försöka göra dom själv här hemma imorgon. Sedan gick jag på en företagspresentation som Skandiamäklarna hade 16:15. Dom verkar riktigt vettiga, speciellt när det gäller praktik. Så vi får se om jag kanske ska söka praktik där. Har även börjat fundera när jag vill ha min 10 veckors praktik. Efter idag känns det nog som att jag kommer att göra praktiken när jag har läst klart. För då är det fräscht liksom. Och om man har tur kanske dom man praktiserar hos anställer en efteråt ;) well well. we'll see.

Imorgon kommer Anna hit! :D Hon stannar till på fredag! Tyvärr blir det nog ingen utgång den här gången, eftersom hon åker hem på fredag :/ men vi tar det nästa gång ;D

Ha en bra kväll!


måndag

Snön har gjort comeback. Vi får väl se hur mycket som faktiskt stannar kvar den här gången.

Today har jag bara varit hemma. Har läst om civilrätt och straff- & processrätt, och så har jag renskrivit lite från förra övningstillfället. Imorgon har jag föreläsning 09:15-12:00. Efter den lär vi väl stanna kvar och göra uppgifterna till nästa övningstillfälle som är på torsdag.

20:00- Ung och bortskämd.


grattis på fars dag






goya

Hejhej från sliten tjej!

Igår vare fest minsann! Jag, Johanna & Annika gjorde oss iordning här hemma och korkade väl upp runt 17:00. Satt och snackade, sen kom vi på att vi var hungriga så då var Rasmus snäll och köpte pizza som han kom förbi med. Han stannade och käkade sedan drog han, och istället kom ett litet gäng på förfest. Drog sedan ner till stan. Alla ville till Goya sååå suuuure sa vi. Vilket jävla skitställe. Jag har aldrig känt mig så malplacerad. Stället var fullt av snorungar. Kändes som om vi var på nån jävla gymnasiefest. Men vi gav det en chans och satte oss vid ett bord. Drickat flödade. Flaskorna kom in hela tiden. Jisses. Mekklarkillar vettu. Meeen man lär väl aldrig dra dit igen. "Festade till det" med strips och kebabsås för 10:- innan vi gick hem. Schysst kebabsnubbe!

Idag är man lagom sliten. Plockat tomglas och burkar och kastat gammal pizza. Kommer slockna tidigt ikväll.


vinter i gefle

Igår kom snön till Gävle. Det var lite av en snöstorm skulle man kunna säga. Trodde ett tag att gatulampan skulle komma in genom fönstret... Det blev väl minst 1 dm iaf. Är det inte själva fan att det ska bli plusgrader så allt blir slask. Och det lär ju frysa på inatt så det blir is. Det suger!

Var på föreläsning på förmiddagen idag. Sedan gick jag hem och la mig under filten och låg där hela eftermiddagen. Skööööönt. Imorgon är jag ledig. Sköööönt. Och på fredag börjar jag 08:15(!) INTE skönt!

XOXO




få spotify premium helt gratis!



Måste tipsa om att ni kan få Spotify Premium helt gratis
! Den enda man behöver göra är att registrera sig här och sedan göra någon form av kampanj. Både delarna är helt gratis. Hur enkelt som helst!

Fördelarna med Spotify Premium:
→ Du slipper alla reklamavbrott
→ Det är bättre ljudkvalité på musiken (320kbps)
→ Man kan använda Spotify i mobilen (iphone, android)


eko-styrningstentamen

Har sovit som en jävla kratta inatt. Låg och vred och vände på mig hur länge som helst. Sedan kollade jag på klockan 03:15 och var så in i helvete hungrig! Magen höll på att äta upp sig själv. Men samtidigt kunde jag inte kliva upp och äta, var tvungen att få den lilla sömn som var kvar innan jag skulle upp. Knatade till skolan i 7 minusgrader. Då piggnade man ju till vill jag lova. Skrev tentajävlen på 1 timme & 40 min. (Orka sitta i 5 timmar liksom? Orutinerat.) Gick bra. Blir nog ett hyffsat fint betyg skulle jag tro.
Sedan började ju den nya kursen en kvart efter att tenta-tiden var slut(......) Satt väl mest och kollade på klockan haha. Men nu äre chill med dill mina vänner. Vill bara att det ska bli jul.


helgen

TJA!

Fredagen var grym
. Haha hoho hihi säger jag bara. Tror aldrig det har kommit fram så mycket folk till mig någonsin när jag har varit på krogen. Fick fina kommentarer så som: "Fyfan vilka läskiga ögon, det där är inte okej.", "asså shit va läskig du är!" osvosv. Jag hade himla roligt iaf haha :D Och sen runt 3-tiden när man kom hem stapplandes får man ett sms direkt när man kommer innanför dörren: "Ditt fyllo, jag hör dig allt". HAHA madde vettu. Men vafan jag hade ont i fötterna så orkade inte lyfta på dom :P Hon kom iaf in till mig en sväng och så skvallrade vi lite om vad som hade hänt under kvällen och sedan fick hon hjälpa mig ur med linserna. Fan va hon petade i mina ögon asså. Haha helt sjukt.

Igår och idag har jag bara degat. Pluggat lite. Och sen degat igen. Orkar inte plugga mer. Imorgon är sista tentan för det här året. Den ska klaras! Sen kan man chillaaaaa! Fett soft brusch!

(Den 25e kommer Bea & co ner hit igen och då blire röjjjj!)




halloweenfest

Sitter här och väntar på att Bea och hennes syster ska komma hit. Vi ska förfesta lite innan vi drar vidare till halloweenfesten på Nya vall. Himla roligt att hon hörde av sig att hon var i stan :)

så här ser jag ut ikväll:




en biljett hem

Nu har jag bokat en tågbiljett hem (kan man säga hem?) till norrlands huvudstad; Sundsvall. Den 18 december åker jag uppåt i landet för att fira jul. Det känns faktiskt inte så långt borta ändå. Tiden går så himla fort. Sedan får vi väl se när jag åker tillbaka. Har ingen föreläsning förrän 11 januari. Jag tänker iaf passa på att vara med min kära vänner och åka till stallet och pussa på lite hästar osvosv :)


får snart besök

Gissa av vem! :D ANNAAAA! Shit, har inte träffat henne sedan i augusti när jag flyttade. Alldeles för länge sedan! Galet. Hon har varit i Göteborg och köpt bil(?) så hon kommer åka förbi här en sväng innan hon åker hem. Can't wait :D




saw 3D

Tjolahopp!

Helvetesveckan har börjat! Veckan innan tentan. Okej, ska jag vara helt ärlig känner jag mig inte ett dugg stressad. Skulle typ kunna skriva den här tentan imorgon. Nä kanske inte, men nästan. Bara för att det känns helt okej just nu tänker jag inte sitta och glo på tv ända till tentan. Nejnej. Har fått blodad tand. Vill ha bra betyg. Så plugget fortsätter med andra ord resten av veckan. På fredagkväll tar jag dock "ledigt". Då ska jag på Halloween-partaj. Vet inte vad jag ska klä ut mig till. Vill köpa läskiga linser, men vet inte om budgeten håller. Eller jag vet att den inte håller haha. Ligger redan på minus denna månad. Fyfan vad illa. Tur man hade några tusen i IB.

Igår var jag & Johanna på bio och såg Saw 3D. Äcklig film. Men bra! Innan bio åt vi sushi också. Försöker lära mig. Jag vill att det ska bli godare, men vet inte om det fungerar haha. Sedan efter bion var det sleepover här hos mig.

Nu: Anna Anka.






Dude, you're fugly!


bloglovin

bloglovin







RSS 2.0