godkänt p1

Såg precis på mailen att vi fick godkänt på praktikfall 1! Yes! Håller tummarna för att vi även får godkänt på praktikfall 2.

Nu blir det Anna Anka och en mandarin.


sushi

Idag har jag varit ledig. Är ledig imorgon också. Renarama helgen.

Idag var jag och Madde och åt sushi-buffé på ett ställe inte allt för långt ifrån där vi båda bor. Hon vill nämligen att jag ska lära mig att tycka om det. Jag hade innan idag smakat på sushi vid ett tillfälle och tyckte då inte om det. Lite konstigt kan tyckas, då jag tycker om all annan fisk. Så idag gav jag det en andra chans. Och visst, det var godare den här gången. Fortfarande ingen favvo, men det går ner liksom. Lärde mig iaf att äta med pinnar. Fick beröm av Madde för hon tyckte jag var så duktig :)) hihi.

När vi hade käkat klart gick vi en sväng på stan. Sedan har jag bara pluggat och diskat. Sitter just nu och kollar över min ekonomi. Gör lite anteckningar. Har blivit så inspirerad av Lyxfällan, haha.

Morgondagen ser inte lika rolig ut. Tvätta och plugga ska jag göra. Ska väl även försöka laga lite storkok så jag får lite matlådor. Spännande va?

Aja, bye bye!




just don't fall recklessly, headlessly in love with me

Jag har bara varit tråkig och pluggat idag så därför tänker jag inte skriva något om det, utan istället tänker jag bjuppa på en bra låt:




ingen snö än

Hola!

Varför har Stockholm och hela jävla södra Sverige fått snö och inte vi??
Vädret är fucked up. Aja, whatever. Man kanske ska ta och göra något vettigt.


ps. Har fixat "gilla-knappen" här i bloggen, nu ska det vara så att om man gillar ett inlägg så står det bara på det inlägget och inte på alla som förut.


mäklarnas höstfest

Igår var det Mäklarnas höstfest på Club Nivå. Det bjöds på jättegod mat (fläskfilé, kyckling, potatisgratäng med västerbottenost, fetaostkräm, tomatsalsa, sallad, bröd + kladdkaka till efterrätt) och rosa bubbel till fördrink. Martin Lagos (som ni kanske känner igen ifrån Vakna med the voice?) körde lite ståuppkomik. En trubadur spelade massor med bra låtar under hela början av kvällen. Sedan försvann borden och det blev dansgolv och vi dansade all night long. Grym kväll! :D



Martin Lagos


Kom hem runt 02:45. Då åt vi mackor sedan la vi oss och sov. 4 timmar senare var det bara att kliva upp. Slitna som få gick vi till skolan. Satt på en föreläsning i 2 timmar och 45 min. Hängde med hyffsat bra även fast jag höll på att slumra till några gånger, haha.

Ska bara vara hemma och dega hela helgen. Plugga lite också. Ha't!


B som i BRA

Fick ett B på min första tentamen. Grym man är! 3,5 poäng från A och 9 poäng från full pott. Och det var bara 8 st av över 150 st som skrev tentan som fick A. Behöver nog inte säga så mycket mer. Någon som vill köpa affärsredovisningsböcker? Mohahaha.

Två och en halv vecka kvar till nästa tenta. Jobbaaa rååååå!


tada!

Före:




Efter:




snart juridik

Har suttit och sökt på lite kurslitteratur till nästa kurs (Juridisk översiktskurs). En saftig lista med böcker, bland annat lagboken för ynka 735 pix. Sen är det ju bara 6 böcker till också. Om jag skulle köpa alla böcker nya skulle hela patrasket gå på ca 2500 kr. MEN, har nu hittat en snubbe från Gävle som säljer alla böcker utom lagboken. Har precis skickat iväg ett mail till honom, och om han har kvar böckerna så att jag får köpa dom kommer jag att spara hela 662 svenska kronor. Inte illa.

Japp, det gäller att vara ute i god tid om man ska hinna roffa åt sig böckerna till dom bästa priserna. Så håll småtummarna nu!


fastighetsbyrån

Hej hopp!

Kom hem från skolan för ca en halvtimme sedan. Det blev en heldag. Ingen föreläsning, men vi har som sagt jobbat med praktikfall 2 och så hade Fastighetsbyrån en företagspresentation från 16:00 till ca 18:30.

Imorgon har vi föreläsning på eftermiddagen (13:15-16:00) och kommer då även att få tillbaka tentan. Lite nervis eller??! :|

MEN innan föreläsningen ska jag iväg och fixa en grej som jag skrev om för två veckor sedan. Mohihihihi. Surprise surprise.


blåsväder

Det har blåst så in i helvetet idag. Cyklade i motvind på vägen från skolan och jag skojar inte när jag säger att jag fick trampa som en dåre I NEDFÖRSBACKARNA(!) Om jag inte trampade alls stod jag i princip stilla.... Kewl jewl.

Jag och flicksen har iaf varit väldigt flitiga idag. På 3 timmar gjorde vi klart praktikfall 1. GRYMMA! Ska göra en check imorgon så allt stämmer bara. Sedan har vi hela dagen på oss att jobba med praktikfall 2. Heja heja friskt humör, skjortan hänger utanför!

Inte nog med det så har jag börjat (och nästan gjort klart) examinationsuppgift 2 till pedagogiken. *klapp på lill-hövve*

Nu ska jag blåsa manen. Ciao bellas!


två päron i gävle

Tjabba!

I fredags kom mina päron ner hit till mig. Och dom har varit hos mig hela helgen. Vi har shoppat och pysslat lite här hemma. Idag åkte dom hem, men det är bara ca 2 månader till jag träffar dom igen. Eller, pappa ska på kurs på fredag så han kommer att åka förbi här en sväng då.

Har faktiskt varit lite duktig idag och nääästan gjort klart hela budgeteringshäftet. Bara 2 uppgifter kvar. Imorgon ska jag vara på skolan 09:00 och plugga. Vi har ju fått 2 nya praktikfall som ska vara klara om lite mer än en vecka. Så vi har ju lite att göra med andra ord. Skolan hela dagarna hela veckan? Jomenvisst.

Nu ska jag lägga mig framför tvn och kolla på Ensam mamma söker. SO long!


tackmiddag

Igår var det tackmiddag för n0llningen. Det bjöds på tacos, glass och spex. Sedan runt 22:00 drog musiken igång och då blev det party! Madde stod i baren hela kvällen. Köpte en shot och fick typ en jävla dl haha. Din sjuka jävel :P

Justdet! Det var ju maskerad också! Haha så här snygga var jag och mina girls:




SMURFARNA!


Lilla flickan i Grinchen & Magnus Uggla




i rymden finns inga känslor

Min dag med Jessi har varit himla bra tycker jag. Vi gick en sväng på stan, åt lunch, gick hem till mig och chillade ett tag, sedan gick vi ner på stan igen och åt middag och efter det gick vi på bio. Vi såg I rymden finns inga känslor. Jättebra var den! Över förväntan. Skrattade näst intill hela filmen. Klart sevärd.

När vi skulle ut från biosalongen blev vi dock helt grundlurade. Självklart gick vi ut genom dörren där det stod utgång (precis som alla andra). Följde pilarna precis som man ska. Hejhopp så står vi i ett parkeringshus??! Whattttaaafakk???? Lyckades ta oss ut efter många om och men, kom ut på baksidan av biografen. Asså haha. Skrattar fortfarande åt det där. Så jävla konstigt bara.



När jag kom hem stod Madde & Gabbi ute och snackade så stannade ute med dom ett tag, sedan fortsatte jag & Madde med vårat traditionella trapp-häng. Brukar alltid bli minst en timme.

Nu ska jag ladda mobilen och bädda ner mig. Är lite frusen efter att ha cyklat från järnvägsstationen.


besök från sundsvall

Här sitter jag, redo för vad dagen har att erbjuda. Om en stund ska jag börja traska mot järnvägsstationen och "hämta" Jessi. Hoppas jag hittar dit. Haha. Nu skulle det ha varit guld med navigation på mobilen asså.

Uppdaterar ikväll om allt spännande vi kommer göra!


filmkväll utan film

Igår hade jag och Johanna filmkväll här hemma hos mig. Filmerna fuckade sig, så vi såg en halv film och sedan blev det inte så mycket mer. Haha. Åt massor av godis, chips och dipp istället. Gött :))

Imorgon ska jag kliva upp tidigt och tvätta. Sedan runt 12:00 kommer Jessi till Gävle. Då ska vi umgåsas lite och förmodligen gå en sväng på la stada osådär. Det är även inplanerat ett biobesök innan hon åker hem.

Åååh, det finns så mycket fint ute i affärerna nu. Kläder och skoooor. En sak som jag måste införskaffa är dock en parfym. Min är snart sluttt. Måste liksom luta flaskan åt exakt rätt håll, annars kommer det inget. Katta-strof! Vill ha två så jag kan variera mig lite. Kan ju köpa en imorgon och sen önska mig en i julklapp? That's a plan.

Nu ska jag kolla på lite Vampire diaries innan vm-hoppningen på 1an.


torsdag

Hejhej från ett regnigt Gävle!

Har ingen föreläsning idag så tog en liten sovmorgon till 11:00. Skönt att slippa cykla till skolan när det regnar. Är faktiskt lite duktig och gör uppgifter i övningsboken. Har redan betat av fyra kapitel. Hade väl tänkt göra ett kapitel till innan jag ger mig för dagen. Då ligger jag iaf hyffsat bra till.


Har bokat tid för en hemlig grej. Hihihi. Resultatet kommer komma upp på bloggen om ca två veckor. Nyfikna ni blev nu! :D


namnam!




viktigt att tvätta sina sminkborstar

Precis som rubriken säger är det viktigt att göra ren sina sminkborstar. Jag har på senaste tiden börjat få lite finnar i fejset, men jag vet av erfarenhet att dessa brukar försvinna när mina sminkbortar är rena. Det är väl självklart att min hud inte vill bli inkletad i massa bakterier. Så idag tog jag tjuren vid hornen och tvättade mina sminkborstar.

Lite tips till er när ni ska tvätta era sminkborstar:
→ Om sminkborsten är av äkta hår; använd schampo
→ Om sminkborsten är av syntethår; använd diskmedel
→ När borstarna torkar låt dem stå med "håret" nedåt (se bild nedan), för annars kan vattnet rinna ner i handtaget och lösa upp limmet så att hårstrån börjar lossna.



Fint uppradade




svårt att välja

Har länge varit inne på att jag vill ha en Nokia N97 mini, men har på senaste tiden även funderat på en Nokia E71. Tänkte att det vore nog bäst att jämföra dom för att se vilken jag tycker verkar bäst. Och efter den jämförelsen (se nedan) så är jag ganska fast besluten att jag vill ha en Nokia N97 mini. Vilken tycker ni verkar bäst? :)





mitt livs första tenta

Kanske dags att uppdatera? Mjaa..

Igår skrev jag min första tentamen. Det gick bättre än väntat (tror jag). Kändes som att jag kunde det mesta, men man vet ju aldrig om man har lyckats gå i nån fälla eller så. Skulle dock bli förvånad om jag inte blir godkänd. Det är bara att vänta i några veckor på domen.

Redan på måndag börjar närsta kurs. Ekonomisk styrning och analys. En mindre rolig kurs har jag hört. Tydligen mer räkna. Mer min grej kan ju tyckas. Vi får se vad jag tycker.

Igårkväll var det självklart tenta-fest. Förfest med waka waka-gänget (min n0lle-grupp) och sedan krogen på det. Mitt första krogbesök i den här stan blev lyckat måste jag säga. Det som är negativt är väl att alla krogar stänger 02:00?! Lite fattigt. Till och med krogarna i Sundsvall har ju öppet till 03:00 liksom. Whatever.

That's enough for tonight.






Dude, you're fugly!


bloglovin

bloglovin







RSS 2.0